Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Växthuset på Överjärva gård.

Utöver att jag har min verksamhet i Växthuset på Överjärva gård i Solna så är det möjligt att hyra lokalen för olika inspelningar, fotograferingar, möten och kurser. 
överärva gård

Underbara Växthuset på Överjärva gård

(Här jobbar jag!)

​​Jag har lyckan att husera i den gamla trädgårdsmästarbostaden på Överjärva gård i Solna. Här i mina lokaler, som jag döpt till ”Uterummet”, driver jag de flesta av mina kurser, både trädgårdskurser och konstkurser. 

Mitt i den lantliga oasen Överjärva gård ligger den anrika och unika byggnaden Hästskostallet som är ritad av arkitekt Cyrillus Johansson. En byggnad som långt tillbaka i tiden var hemvist för ett tjugotal galopphästar, här hittar du Överjärva gårdscafé. Ett café i genuin och välkomnande miljö där det serveras ekologiskt kaffe, hembakade kakor och pajer, matiga smörgåsar, värmande soppor och mycket mer. På Överjärva gård har Nacka byggnadsvård en filial. Det finns alltså mycket att se och göra för små som stora. Kom hit och hälsa på helt enkelt!

I november till december varje år flyttar julen in i växthuset. Då håller jag dagligen kurser i kransbindning och julgrupper. Det kan vara årets mysigaste veckor enligt mig själv, julstämningen inne i växthuset är magnifik. På helgerna är dessutom Uterummets supermysiga butik öppen och här hittar du konsthantverk och växter till försäljning. 

Öppettider

Sommaröppet

Öppet enbart vid speciella tillfällen.
Blomsterfestival med blommor, konst och hantverk i slutet av augusti.

Julöppet​ den 20/11 - 19/12 

Lördag kl. 12.00-16.00

Söndagar kl. 12.00-15.00

Hyra Växthuset 

Växthuset går även att hyra om du har en speciell dag att fira. Då dukar vi upp långbord under glastaket där ni kan vara 25 till 30 personer. Det går även att hyra växthuset för fotografering, spela in filmer, möten och kurser.

kontakt

Kontakta mig och hitta hit

Växthuset på Överjärva gård ligger i Solna.
Namn E-post Meddelande Skicka in