Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Föreläsningar som väcker inspiration.

Här nedan hittar du ett antal olika exempel på mina olika inspirationsföreläsningar om trädgård. Söker ni ett annat innehåll som inte finns med nedan så kontakta mig så tar jag fram ett förslag till er.

KONSTEN ATT SKAPA TRÄDGÅRDENS RUM

Det här är en föreläsning du kommer lämna fylld av inspiration och lust till att skapa en trädgård av grönskande rum.

Läs mer!

KONSTNÄRENS TRÄDGÅRD

Skillnaden mellan att vara trädgårdsmästare och konstnär är egentligen bara arbetsmaterialen. 

Läs mer!

GENVÄGAR TILL KÖKSTRÄDGÅRDEN

Att odla sina egna grödor växer och blir allt mer populärt.

Läs mer!

GENVÄGAR TILL VACKER TRÄDGÅRD

Vill du skapa en vacker trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? 

Läs mer!

DIGITAL FÖRELÄSNING

Alla mina föreläsningar går att genomföra som digitala föreläsningar.

Konsten att skapa trädgårdens rum

Det här är en föreläsning du kommer lämna fylld av inspiration och lust till att skapa en trädgård av grönskande rum. Det handlar om väggar, träd, portaler, skapande rum, blommande intensiva rabatter, eller förföriska blickfång.

Föreläsningen bygger på min bok om heter just ”Konsten att skapa trädgårdens rum”, en bok jag skrev med en oerhörd lust och glädje. För det är just trädgårdslusten jag vill förmedla till er som lyssnar på föreläsningen. Jag vågar nämligen påstå att lusten är den viktigaste drivkraften, ja förmodligen viktigare än kunskapen när man ska starta igång trädgårdsprojekt.

Konstnärens trädgård

Skillnaden mellan att vara trädgårdsmästare och konstnär är egentligen bara arbetsmaterialen. När jag går från trädgårdsmästare till konstnär byter jag spadar mot penslar, blommor mot oljefärger och jordyta mot målarduk. Det är samma kreativa centra som arbetar, det som är känsligt för färger och former. Sinnen som tillåter fantasin att flöda fritt.

I föreläsningen får du följa med och se hur min egen trädgård ser ut. Det är en trädgård som inte är skapad av en trädgårdsdesigner, utan av en konstnär. Varmt välkommen till föreläsningen om "Konstnärens trädgård", en plats där alla sinnen väcks till liv och får spelrum.

Genvägar till köksträdgården

Att odla sina egna grödor växer och blir allt mer populärt. Och visst är det en underbar känsla att gå ut i trädgården och plocka ingredienser och smaksättare till hemmets måltider och fester. Men vägen till skörd kan vara lång! Redan i januari ska de första fröerna sås, ja i alla fall om du vill odla kronärtskockor. Att odla eget kan vara mödosamt och kräva ständig uppassning. Eller?

Min filosofi har alltid varit genvägar och smarta tips som får dig att lyckas utan att det är onödigt krångligt. Det gäller även för hur du ska lyckas med din egen köksträdgård. Det behöver nämligen inte vara så komplicerat. I denna föreläsning delar jag med mig av mina bästa råd till en bördig köksträdgård! Föreläsningen är baserad på boken med samma titel.

Genvägar till vacker trädgård

Vill du skapa en vacker trädgård men tror dig inte riktigt ha tiden som behövs? Då är detta föredraget för dig! Du kommer att bli förvånad över vilka smarta och enkla medel som finns för att skapa den trädgård du drömmer om. Rätt växtval, blickfång, blommande buskar och välbeprövade trädgårdsmästarknep kommer att förenkla ditt trädgårdsarbete.

Det gäller att göra ”rätt trädgårdsval” när du handlar växter, designar rabatten och planerar ditt trädgårdsarbete. Detta blir genvägarna som får dig att lyckas. Min önskan är att kicka igång din entusiasmen till trädgård och inse att det faktiskt inte är så svårt och krångligt – utan det är möjligt för alla att få den trädgård man drömmer om. Föreläsningen är baserad på min bok ”Genvägar till vacker trädgård”.

DIGItala föreläsningar

Digital föreläsning

Alla mina föreläsningar går att genomföra som digitala föreläsningar. Jag har gjort digitala föreläsningar på olika plattformar som Facebook, YouTube och Zoom. Allt beroende på vad som passar er som ska lyssna bäst.

Utifrån era önskemål diskuterar vi oss fram till en lösning som fungerar för oss båda. En digital föreläsning sänds via nätet och åhörarna behöver ha en dator eller smartphone för att kunna titta och lyssna på föreläsningen. Det går även att lägga till en "frågechat" så att ni kan ställa frågor direkt till mig i anslutning till föreläsningen. Oftast så går det till som så att jag börjar med att hälsa alla välkomna, genomför föreläsningen med eller utan paus och sedan har en frågestund efter föreläsningen där ni kan skriva eller skicka in era frågor.

kontakt

Kontakta mig för en föreläsning

Fyll i dina uppgifter och önskemål om föreläsning så återkommer jag till er snarast med svar. Ange gärna vilka ni är om ni är en förening, en grupp eller företag.
Namn E-post Meddelande Skicka in