Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Låt dig inspireras av mina råd, tips och erfarenheter.

På den här sidan hittar du inspiration som jag delat på YouTube, Ulrika och Lindas trädgårdspodd och från när jag medverkat på TV4 Nyhetsmorgon.

youtube

Filmer på min YouTubekanal.

Jag har en Youtube kanal där jag lägger upp filmer på det jag arbetar med. Här finns filmer om odling, bin, mitt liv som blomsterbonde, "ölbryggning" och mycket mer.

Här hittar du mina avsnitt på min Youtube kanal.

Ulrika & Lindas trädgårdspodd

En trädgårdspodd där trädgårdsdesigner och arkitekt Ulrika Levin sammanstrålar med trädgårdsmästare och konstnär Linda Schilén för att prata om trädgård. Ulrika och Linda delar med sig av tankar, erfarenheter och konkreta tips, inom trädgård, odling, formgivning och arkitektur, sammanflätat med expertröster och resor.

Podden hittar du på platser där poddar finns eller lyssna direkt nedan. Du kan även klicka här för att komma till poddavsnitten.

TV4 NYHETSMORGON

Trädgårdsinslag från TV4 Nyhetsmorgon

Från 2017 har jag haft äran att vara med på TV4 Nyhetsmorgon för att berätta om växter och trädgård. Alla dessa inslag finns sparade här nedan så du har möjlighet att se du de du har missat, eller se dina favoritavsnitt en gång till.

Jag  inspirerar och ger tittarna kunskap om allt inom trädgård, odling och växter under årets säsonger. Som alltid med min personliga twist av smarta "genvägar", life-hacks och husmorsknep.

Så julpimpar du trädgården inför advent

20211111 längd: 6 min 17 sek

Det börjar närmas sig första advent - och i dag besökte vår reporter Carolin Björnerhag trädgårdsmästare Linda Schilén för att få tips på hur man kan göra sin trädgård fin inför den kommande högtiden. De gör bland annat stilleben av kvistar, blommor och ljus som lyser upp i mörkret på trappan eller uteplatsen.

Så återanvänder du höstlöven – ”Guld i bladform”

20211020 längd: 3 min 59 sek

Ska man kratta eller inte kratta bort löven på hösten? Trädgårdsmästare Linda Schilén kallar höstlöven för ”guld i bladform” och visar Nyhetsmorgons reporter Carolin Björnerhag hur man återanvänder dem på olika sätt.

Nu ska lökarna i marken - så förbereder du trädgården inför vintern.

20210922 längd: 8 min 9 sek

Idag är det höstdagjämning - när dag och natt blir lika långa. Hösten är här och vintern närmar sig - men än lever trädgården och det finns mycket du kan göra för att fortsätta njuta av din trädgård. Trädgårdsmästaren Linda Schilén tipsar om de viktigaste trädgårdssysslorna vid den här tiden på året.

Så blir du en blomsterbonde

20210729 längd: 8 min 28 sek

Carolin Björnerhag och trädgårdsmästaren Linda Schilén visar oss hur man håller igång en sommarodling från Lindas växthus på Överjärva Gård i Solna.

Trädgård: Så får du till en pallkrageodling mitt i sommaren

20210701 längd: 7 min 42 sek

TV4:s reporter Carolin Björnerhag är hemma hos trädgårdsmästaren Linda Schilén som bjuder på en massa fantastiska trädgårdstips. Bland annat visas det hur man går tillväga för att få till en bra pallkrageodling.

Trädgårdsmästarens bästa tips för fina rosor

20210619 längd: 10 min 01 sek

Nu är det högsäsong för rosor. Men vad behöver rosor för jord? Och hur mycket ska man vattna egentligen? Trädgårdsmästaren Linda Schilén ger oss sina bästa tips. Klippet kommer från Nyhetsmorgon på TV4.

Nu skördas Nymo-potatisen

20210615 längd: 3 min 23 sek

Anders Pihlblad blir exalterad över Nyhetsmorgons egna knölar. I dag var det dags att plocka upp Nyhetsmorgons egna knölar som trädgårdsmästaren Linda Schilén satte i våras. Anders Pihlblad blev minst sagt exalterad av att hjälpa potatisen upp från jorden.

Bästa råden för trädgården inför långhelgen

20210511 längd: 6 min 49 sek

Vår reporter, Carolin Björnehag träffar trädgårdsmästaren, Linda Schilén och får massor av spännande trädgårdstips inför långhelgen. Dessutom får vi reda på hur det går för Carolins potatisar som hon odlade tillsammans med Linda för ett tag sen.

Så får mer frukt och bär på dina buskar och träd

20210501 längd: 8 min 03 sek

Trädgårdsmästaren Linda Schilén berättar hur hon boostar sina bärbuskar för att få mer frukt. Bärbuskar är ju tillskillnad från många andra ätbara växter fleråriga och sköter du de rätt får du flerfallt tillbaka.

Dags att sätta potatisen – om du vill äta hemodlat till midsommar

20210413 längd: 5 min 03 sek

Än så länge är det bara vår, men många kanske längtar till sommaren och om vi vill njuta av potatis till midsommar, ja då är det hög tid att sätta den nu! Carolin Björnerhag är hemma hos trädgårdsmästaren Linda Schilén, för att få fina tips på vilken sorts potatis som passar bäst till midsommar och hur man redan nu sätter potatisar i kruka.

Omplantering

20210223 längd: 4:47 min

Växterna visar tydligt när det är dags för miljöombyte. Här visar trädgårdsmästaren Linda Schilén vilka tecken du ska leta efter – och hur du enkelt skapar en kruka som vattnar plantorna av sig själv. 

Förodling

20210223 längd: 5:29 min

Nu är det dags att börja förodla sommarens grönsaker. Här tipsar trädgårdsmästaren Linda Schilén om vad du kan använda för att få fröerna att växa och må bra: Bland annat äggskal, äggkartonger och andra material som finns i de flesta hem.

Gröna krukväxter 

20210120 längd: 7:59 min

Vår trädgårdsmästare Linda Schilén hjälper oss med våra trötta vinterväxter och tipsar om nya växter och hur vi får liv i blommorna igen.

Här hittar ni fler av mina avsnitt på TV4 Nyhetsmorgon.