Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Fyll på med inspiration och kunskap om trädgård.

FÖRELÄSNING

Fyll på med inspiration och kunskap om trädgård.

Jag älskar att hålla föreläsningar! Ingenting kan slå kontakten med en intresserad publik. Året om reser jag land och rike runt och håller föreläsningar om trädgård och konst, på bibliotek, boklådor, mässor eller privata föreningar som bokar mig.

En föreläsning är mellan en till och en och en halvtimme (med paus). Jag har ett trettiotal olika föreläsningar jag varierar mellan, allt från prydnadsgräs, till grönsaksodling till genvägar för vacker trädgård.

Kanske du har en egen specifik önskan du vill att jag ska berätta om? Kontakta mig så kan vi skräddarsy en unik trädgårdsföreläsning efter dina önskemål.

Min önskan är att min publik ska gå därifrån, fullstoppade med inspiration, det ska klia i fingrarna på dem så mycket så de knappt kan bärga sig innan de får stoppa sina vackra händer i jorden igen.

Inspirationsföreläsning

Ibland händer det att bränslet till nya idéer tar slut, då kan man behöva hjälp att komma igång igen, hitta lusten och känna sig sugen att vilja ut i trädgården för att skapa och odla! En inspirationsföreläsning kan vara just det som behövs! Jag har flera olika ämnen och du kan läsa mer och boka dem här.

Läs mer om inspirationsföreläsningar här!

Faktaföreläsningar

I faktaföreläsningarna fördjupar jag mig inom valt ämne som kan vara olika perenner, prydnadsgräs, buskar och träd. Jag berättar om odlingsvärda sorter, odling, skötsel, förökning, växtsjukdomar och ger planteringsförslag.

Läs mer om faktaföreläsningar här!

Årstidsföreläsningar

Var årstid har sin tjusning och sitt värde. I mina säsongsrelaterade föreläsningar delar jag med mig av praktiska göromål som passar extra bra att utföra under specifik period. Föredragen är indelade i våren, sommaren, hösten eller julen och är fulla av matnyttig fakta och praktiska tips.

Läs mer om årstidsföreläsningar här!

Trädgårdsreseföreläsningar

I trädgårdsreseföreläsningar presenterar jag Sveriges vackraste trädgårdspärlor. Jag visar på hur deras formgivningar, växtval och kreativa idéer konkret kan appliceras i den egna trädgården. Föreläsningen är dessutom en inspirationskälla till att själv planera in sommarens trädgårdsresor, förhoppningsvis till samma platser som jag besökt.

Ni väljer själva vilka av de 20 trädgårdar ni vill att jag ska prata om.

Läs mer om faktaföreläsningar här!

DIGItala föreläsningar

Digital föreläsning

Alla mina föreläsningar går att genomföra som digitala föreläsningar. Jag har gjort digitala föreläsningar på olika plattformar som Facebook, YouTube och Zoom. Allt beroende på vad som passar er som ska lyssna bäst.

Utifrån era önskemål diskuterar vi oss fram till en lösning som fungerar för oss båda. En digital föreläsning sänds via nätet och åhörarna behöver ha en dator eller smartphone för att kunna titta och lyssna på föreläsningen. Det går även att lägga till en "frågechat" så att ni kan ställa frågor direkt till mig i anslutning till föreläsningen. Oftast så går det till som så att jag börjar med att hälsa alla välkomna, genomför föreläsningen med eller utan paus och sedan har en frågestund efter föreläsningen där ni kan skriva eller skicka in era frågor. Läs mer om mina digitala föreläsningar här.

kontakt

Kontakta mig för en föreläsning

Fyll i dina uppgifter och önskemål om föreläsning så återkommer jag till er snarast med svar. Ange gärna vilka ni är om ni är en förening, en grupp eller företag.
Namn E-post Meddelande Skicka in