Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Vill du lära dig mer om trädgård?

Då kan du anmäla dig till någon av mina trädgårdskurser. Kurserna baseras på mina böcker som även är kurslitteratur.
trädgårdsKURS Dalhlior

Trädgårdskurs (förodling Dahlior och sommarblommor/grönsaker)

Den här kursen riktar sig till dig som vill lyckas med dina dahlior och sommarblommor. Att odla sommarblommor bidrar både till ökad skörd i din köksodling och gynnar våra pollinatörer samtidigt som de sätter färg på trädgård och uteplats.

Kursen börjar med en teoridel om dahlians historia och hur man lyckas med sina dahlior. För bästa resultat med sina dahlior så behövs dessa förodlas innan de planteras ut i kruka eller rabatter. Vi kommer även att gå igenom hur du lyckas med dina dahlior men även andra sommarblommor och fördelen med att samplantera sommarblommor och grönsaker.

Efter kursen ska du ha fått tillräcklig kunskap och inspiration för att på egen hand kunna förodla Dahlior och driva upp sommarblommor för att skapa en blommande trädgård eller balkong.

 • Teoretisk genomgång. Historia och bakgrund om dahlior. Skillnaden mellan en lök och en knöl. Friska och sjuka knölar. Olika typer av dahlior. Sjukdomar och skadedjur. Växtstöd. Vinterförvaring.

 • Förodling av dahlior.

 • Materialval. Krukor, jord och näring.

 • Placering. Att tänka på vid val av placering.

 • Skötsel och underhåll.

 • Utplantering. När är det dags att plantera ut era sommarblommor?

 • Praktiskt moment där ni själva förodlar era dahlior och sommarblommor under handledning av Linda.

Datum: 23/4 på Åsby

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Tider: Kl 11.00 - 15.00

Övrigt: Lunch, fika och odlingskruka inkluderat i priset samt en dahliaknöl.

Kursavgift: 1295 kr

Digital TRÄDGÅRDSKURS DALHLIOR

Digital Trädgårdskurs - förodling Dahlior och sommarblommor/grönsaker

Ovanstående kurs som digital kurs. Den här digitala kursen riktar sig till dig som vill lyckas med dina dahlior och sommarblommor. Att odla sommarblommor bidrar både till ökad skörd i din köksodling och gynnar våra pollinatörer samtidigt som de sätter färg på trädgård och uteplats.

Kursen börjar med en introduktion till dahlians historia och hur man lyckas med sina dahlior. För bästa resultat med sina dahlior så behövs dessa förodlas innan de planteras ut i kruka eller rabatter. Vi kommer även att gå igenom hur du lyckas med dina dahlior men även andra sommarblommor och fördelen med att samplantera sommarblommor och grönsaker.

Efter kursen ska du ha fått tillräcklig kunskap och inspiration för att på egen hand kunna förodla Dahlior och driva upp sommarblommor för att skapa en blommande trädgård eller balkong. 

Länk och instruktioner till kursen skickas ut ett par dagar innan.

Vid färre än 10 personer kan kursen komma att ställas in.

Plats: Digital kurs online.

Datum: 12 april

Tid: Kl 18.00 - 20.00

Kursavgift: 395 kr

trädgårdsKURS gräskronor

Kurs i gräskronor.

Snart är det midsommar och vi träffas för att göra gräskronor som kan hänga i taket eller vara en vacker dekoration på midsommarbordet.

Den här kursen riktar sig till dig som vill skapa det där lilla extra inför midsommar men som också vill lära dig att göra dekorationer av det som finns naturligt i naturen.

Vi börjar med att skapa inspiration genom att gå en tur på gårdens åkrar och i skogen. Här samlar vi ihop material och får inspiration av naturen innan vi går in i växthuset och skapar.

Efter kursen har du med dig ett par vackra dekorationer till dit hem och inspiration till att kunna göra mer när du kommer hem.

Datum: 18/6 på Åsby

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Tider: Kl 11.00 - 15.00

Övrigt: Lunch och fika inkluderat i priset.

Kursavgift: 695 kr

Tidigare och avslutade kurser.

5/3 - Frösådd (förkultivering).

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur fröer funkar, hur du frösår och hur du lyckas med dina försådder (förkultivering). 

Läs mer nedan.

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Boka direkt 1295 SEK.

11/3 - Digital kurs -  Frösådd (förkultivering).

Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder. 

Läs mer nedan.

Plats: Åsby gård, Eskilstuna

Boka direkt 395 SEK.
trädgårdsKURS frösådd

Trädgårdskurs Frösådd (förkultivering)

Den här kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om hur fröer funkar, hur du frösår och hur du lyckas med dina försådder (förkultivering). Att driva upp växter från frö är roligt och intressant men också ett mycket bra sätt att spara pengar på, samtidigt som du får en mängd växter att plantera ut i din trädgård.

Kursen är upplagd så att den börjar med en teoridel där vi går igenom vilka fröer som passar att förså och vid vilket tillfälle samt hur man går tillväga för ett lyckat resultat. Efter den teoretiska genomgången kommer ni att själva att få så era fröer. Fröer och material ingår i kursavgiften.

Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder samt veta när det är dags att plantera ut dessa i trädgården eller i en kruka på balkongen.

I kursen ingår även ett par rådgivningstillfällen digitalt där du har möjlighet att ställa frågor om din frösådd och visa upp dina resultat.

 • Saker att tänka på innan du försår dina frön. Vad är ett frö? Hur gror ett frö? Vad påverkar grobarheten? Vilka fröer behöver en köldperiod? Kontrollera grobarhet. Olika sätt att förså. Val av fröer och samplantering.

 • Materialval. Krukor och såbrätten, jord och näring.

 • Placering. Att tänka på vid val av placering av din frösådd.

 • Skötsel och underhåll av era fröer och växter.

 • Utplantering. När är det dags att plantera ut era växter?

 • Praktiskt moment där ni själva sår era frön under handledning av mig Linda.

 • Krukor och fröer ingår i kurspriset.

Datum: 5/3 på Åsby (Plus två rådgivningstillfällen via Zoom i grupp.)

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Tid: Kl 10.00 - 14.00

Övrigt: Lunch, fika, kruka och fröer inkluderat i priset.

Kursavgift: 1295 kr

Antal platser per kurstillfälle: 12 platser

Digital TRÄDGÅRDSKURS FRÖSÅDD

Trädgårdskurs Frösådd - Digital kurs.

Ovanstående kurs som digital kurs. Efter kursen har du fått tillräckliga kunskaper och inspiration för att på egen hand kunna driva upp och sköta dina frösådder samt veta när det är dags att plantera ut dessa i trädgården eller i en kruka på balkongen.

I kursen ingår även ett par rådgivningstillfällen digitalt där du har möjlighet att ställa frågor om din frösådd och visa upp dina resultat.

Datum: 11/3. (Plus två rådgivningstillfällen.) 

Plats: Digital kurs online.

Tid: Kl 10.00 - 12.00

Kursavgift: 395 kr

praktisk information

Praktisk information

Plats: Lista-Åsby gård, Eskilstuna

Vägbeskrivning: Länk till Google Maps.

Parkering: Utanför ladorna på nedre delen av gården.

Toalett: Finns i huvudbyggnaden.

Klädsel: Klä dig efter väder och säsong, gärna lager på lager eller en skön kofta.

Bokningsvillkor

Vi följer Konsumentverkets riktlinjer för fritidskurser. Läs mer på Hallå Konsument, https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster/angra-eller-avboka-en-kurs-eller-utbildning/.

Allmänt

Dessa bokningsvillkor gäller vid anmälan till ovanstående kurs/-er på Överjärva gård med trädgårdsmästare Linda Schilén. I samband med att du anmäler dig till kursen så godkänner du nedanstående villkor.

Anmälan och bekräftelse

Anmälan och bokning av kursplats sker via Simplesignup där även kursavgiften betalas. Bekräftelse på ert deltagande är det kvitto ni erhåller i samband med köpet.

Avbokning eller avbrott

En avbokning skall ske skriftligen via e-post till info@uterummet.se. Vi bekräftar därefter avbokningen per e-post och återbetalar hela beloppet minus en avgift för kostnader på 250 kr. Avbokning kan ske inom 14 dagar från köptillfället. Om avbokning sker senare än 14 dagar efter köptillfället återbetalas enbart beloppet om vi kan fylla kursen med en ny deltagare minus 250 kr.

Väljer du att avsluta kursen under pågående kurs återbetalas inget belopp.

Måste du avbryta kursen pga sjukdom krävs läkarintyg för att få kursavgiften återbetald minus 250 kr och ersättning för den tid du hunnit gå kursen.

Försäkring

Vi har ingen speciell försäkring för er under kursen. Se till att er hemförsäkring gäller som försäkring under kurstillfällena.

Ansvarsbegränsning (force majeure)

Vi som kursanordnare ansvarar inte för omständigheter som ligger utanför kontroll och inte kan påverkas, typ skada som beror på lagbud, myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, bojkott, brister hos leverantör, olyckshändelser, inbrott, stöld, pandemi eller annan omständighet utanför vår kontroll.

Personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter (namn, adress, mobil, epost och personnummer) tills kursen är genomförd för att kunna kommunicera med er. Vi delar aldrig dina personuppgifter med andra.

trädgårdsKURSER

Vill du lära dig mer om trädgård?

Ja, då ska du gå en av mina populära och inspirerande trädgårdskurser. Teoretisk kunskap om trädgård och odling är en förutsättning för att lyckas skapa en vacker och hållbar trädgård, men alla kan inte bli utbildade trädgårdsmästare. I mina trädgårdskurser har jag kokat ner de viktiga kunskaperna jag vill förmedla till dig så att du kan lyckcas med din egen trädgård..

Trädgårdskurser för alla

Under mina kurser blandar jag teori med praktik så att du lär dig om trädgård på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt. Jag har kurser för nybörjare och erfaren odlare, de som är botaniskt intresserade, och de som vill lära dig beskärningens grunder. Några vill lära sig designa sin egen trädgård, eller lära mer om träd, buskar, perenner eller sommarblommor eller om köksträdgårdens grunder och grödor. Jag har kurser i nästan allt, och hittar du inte en kurs du vill gå, kontakta mig så kanske din idé blir upptakten till en ny kurs hos mig. Välkommen och hör av dig!

kontakt

Kontakta mig om en kurs

Fyll i dina uppgifter och vilken kurs du är intresserad av så återkommer jag till dig snarast med svar.
Namn E-post Meddelande Skicka in