Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Vill du lära dig mer om trädgård?

Då kan  du anmäla dig till någon av mina trädgårdskurser. Kurserna baseras på mina böcker som även är kurslitteratur.
trädgårdsKURSER

Trädgårdskurser 2023

Jag återkommer med mer information om vårens trädgårdskurser. Nedan kan du se exempel på tidigare kurser jag genomfört. Hör gärna av dig med förslag och önskemål på vad du skulle vilja gå för typ av kurs.

trädgårdsKURSER

TRÄDGÅRDENS RUM

En trädgård är en plats för drömmar! Den här kursen bygger på min bok ”Konsten att skapa trädgårdens rum”. Du kommer att lära dig att dela in trädgården i olika rum och hur du på bästa sätt skiljer av de olika rummen (golv, väggar och tak) samt fyller dom med växtlighet (den grönskande inredningen)

 • Dela in trädgården i rum utifrån användningsområde och läge.

 • Välj material till spaljéer, portaler, staket, grus/stenläggning.

 • Inred trädgårdsrummen med växter: buskar, perenner, träd, sommarblommor.

 • Skiss och en planering av din trädgård.

Pris: 1 995 kr inklusive lättare lunch med dryck och kaffe.

Datum:  

Längd: 4 timmar, kl. 10 - 14

Antal platser per kurstillfälle: 10 platser

Plats: 

trädgårdsKURSER

SOMMARBLOMSODLING

Att odla sommarblommor bidrar både till ökad skörd i din köksodling och gynnar våra pollinatörer samtidigt som de sätter färg på trädgård och uteplats. Under kursen går jag igenom steg för steg vad som krävs för att att bli en småskalig ”Blomsterbonde - Från frö till bukett”!

 • Urval av sommarblommor utifrån, doft, färg och form.

 • Förodla eller direktså? Varför, hur, när och vilka sorter?

 • Blanda en näringsrik och levande jord

 • Komponera blommorna till buketter!

Pris: 1 995 kr inklusive lättare lunch med dryck och kaffe.

Datum:  

Längd: 4 timmar, kl. 10 - 14

Antal platser per kurstillfälle: 10 platser

Plats: 

praktisk information

Praktisk information

Plats: Växthuset vid Överjärva gård i Solna.

Vägbeskrivning: Vid Järva Krog kör mot Mall of Scandinavia och följ skyltar till Ulriksdals station. Därefter följ skyltar Överjärva Gård. På gården gäller blå skyltar ”Växthuset”.

Parkering: Utanför ladan med gårdsbutiker (”Byggnadsvård”, ”Antikt” kör ej in på gårdsplan).

Toalett: Finns i anslutning till växthuset. 

Klädsel: Klä dig efter väder och säsong, gärna lager på lager eller en skön kofta.

Bokningsvillkor

Vi följer Konsumentverkets riktlinjer för fritidskurser. Läs mer på Hallå Konsument, https://www.hallakonsument.se/varor-och-tjanster/angra-eller-avboka-en-kurs-eller-utbildning/

Allmänt

Dessa bokningsvillkor gäller vid anmälan till ovanstående kurs/-er på Överjärva gård med trädgårdsmästare Linda Schilén. I samband med att du anmäler dig till kursen så godkänner du nedanstående villkor.

Anmälan och bekräftelse

Anmälan och bokning av kursplats sker via Simplesignup där även kursavgiften betalas. Bekräftelse på ert deltagande är det kvitto ni erhåller i samband med köpet.

Avbokning eller avbrott

En avbokning skall ske skriftligen via e-post till info@uterummet.se. Vi bekräftar därefter avbokningen per e-post och återbetalar hela beloppet minus en avgift för kostnader på 250 kr. Avbokning kan ske inom 14 dagar från köptillfället. Om avbokning sker senare än 14 dagar efter köptillfället återbetalas enbart beloppet om vi kan fylla kursen med en ny deltagare minus 250 kr. 

Väljer du att avsluta kursen under pågående kurs återbetalas inget belopp.

Måste du avbryta kursen pga sjukdom krävs läkarintyg för att få kursavgiften återbetald minus 250 kr och ersättning för den tid du hunnit gå kursen.

Försäkring

Vi har ingen speciell försäkring för er under kursen. Se till att er hemförsäkring gäller som försäkring under kurstillfällena.

Ansvarsbegränsning (force majeure)

Vi som kursanordnare ansvarar inte för omständigheter som ligger utanför kontroll och inte kan påverkas, typ skada som beror på lagbud, myndighets åtgärd, krigshändelse, strejk, bojkott, brister hos leverantör, olyckshändelser, inbrott, stöld, pandemi eller annan omständighet utanför vår kontroll.

Personuppgifter

Vi sparar dina uppgifter (namn, adress, mobil, epost och personnummer) tills kursen är genomförd för att kunna kommunicera med er. Vi delar aldrig dina personuppgifter med andra.

  trädgårdsKURSER

  Vill du lära dig mer om trädgård?

  Ja, då ska du gå en av mina populära och inspirerande trädgårdskurser. Teoretisk kunskap om trädgård och odling är en förutsättning för att lyckas skapa en vacker och hållbar trädgård, men alla kan inte bli utbildade trädgårdsmästare. I mina trädgårdskurser har jag kokat ner de viktiga kunskaperna jag vill förmedla till dig så att du kan lyckcas med din egen trädgård..

  Trädgårdskurser för alla

  Under mina kurser blandar jag teori med praktik så att du lär dig om trädgård på ett pedagogiskt och lustfyllt sätt. Jag har kurser för nybörjare och erfaren odlare, de som är botaniskt intresserade, och de som vill lära dig beskärningens grunder. Några vill lära sig designa sin egen trädgård, eller lära mer om träd, buskar, perenner eller sommarblommor eller om köksträdgårdens grunder och grödor. Jag har kurser i nästan allt, och hittar du inte en kurs du vill gå, kontakta mig så kanske din idé blir upptakten till en ny kurs hos mig. Välkommen och hör av dig!

  kontakt

  Kontakta mig om en kurs

  Fyll i dina uppgifter och vilken kurs du är intresserad av så återkommer jag till dig snarast med svar.
  Namn E-post Meddelande Skicka in