Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Föreläsningar med kunskap och fakta.

Här nedan hittar du ett antal olika exempel på mina olika faktaföreläsningar om trädgård. Söker ni ett annat innehåll som inte finns med nedan så kontakta mig så tar jag fram ett förslag till er.

NY! Dahlior och sommarblommor

Sommarblommor och dahlior skapar en underbar färggrann blomning i våra trädgårdar samtidigt som de fyller en viktig funktion för att locka och mata insekter. Många drömmer om en blomsterrabatt där man kan plocka buketter från tidig vår till sen höst likt en blomsterbonde! Men vilka sorter kan man odla, vilka blir fina kombinationer och hur får man odlingen att hålla sig frisk och frodig under hela säsongen? Vad är våren och höstens göromål i snittblomsodlingen? Under föreläsningen ger Trädgårdsmästare Linda Schilén dig konkreta råd och delar med sig av odlingskunskap som inspirerar dig att komma igång med din blomsterodling.

Längd föreläsning: 2x45 minuter eller 1x75 minuter.

Älskade krukväxter

Drömmer du om ett grönare hem med trivsamma krukväxter? Då ska du lyssna till detta föredrag där jag delar med mig av mina kunskaper om krukväxter och hur du tar hand om dem på bästa sätt. Tack vare det kan ditt hem bli både grönare och friskare. För det är verkligen sant – allt blir bättre med lite grönt!

Krukväxter har en förmåga att göra hemmet mer levande. Men vilka växter ska du välja och varför? Vilka tål sol och vilka passar att ha längre in i rummet? Var kan man placera dem förutom på fönsterbrädan? Föreläsningen baseras på min bok “Älskade krukväxter”.

Prydnadsgräs gör trädgården komplett

Jag har en stark förkärlek till prydnadsgräs och anser att ingen trädgård eller plantering är komplett utan gräs. Prydnadsgräsen har varit växternas ”doldisar” under många år vilket jag tror delvis beror på att man inte vet hur man ska använda dem.

I min föreläsning visar jag flera förslag på hur och varför man kan odla prydnadsgräs. Jag vill väcka odlarlusten hos publiken genom att visa förslag på gräsens många olika användningsområden. Jag ger konkreta tips på skötsel, odlingsvärda arter/sorter och samplanteringsförslag. Allt presenterat på ett inspirerande vis i ord och bild!

DIGItala föreläsningar

Digital föreläsning

Alla mina föreläsningar går att genomföra som digitala föreläsningar. Jag har gjort digitala föreläsningar på olika plattformar som Facebook, YouTube och Zoom. Allt beroende på vad som passar er som ska lyssna bäst.

Utifrån era önskemål diskuterar vi oss fram till en lösning som fungerar för oss båda. En digital föreläsning sänds via nätet och åhörarna behöver ha en dator eller smartphone för att kunna titta och lyssna på föreläsningen. Det går även att lägga till en "frågechat" så att ni kan ställa frågor direkt till mig i anslutning till föreläsningen. Oftast så går det till som så att jag börjar med att hälsa alla välkomna, genomför föreläsningen med eller utan paus och sedan har en frågestund efter föreläsningen där ni kan skriva eller skicka in era frågor.

kontakt

Kontakta mig för en föreläsning

Fyll i dina uppgifter och önskemål om föreläsning så återkommer jag till er snarast med svar. Ange gärna vilka ni är om ni är en förening, en grupp eller företag.
Namn E-post Meddelande Skicka in