Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Kurser trädgårdsskötsel.

Välkommen till praktiska och teoretiska kurser i hur du underhåller och sköter din trädgård.
trädgårdskurs 28 april 2024

Praktisk grundkurs i Hållbar trädgårdsskötsel

Välkommen till en lärorik heldag i Praktisk trädgårdsskötsel tillsammans med Trädgårdsmästare Linda Schilén och Trädgårdsskötselexperten Eva Gustafsson från Hard Working Woman

Kursen vänder sig till dig som vill sköta om din trädgård från grunden. Under dagen går vi praktiskt igenom de viktigaste göromålen och ger dig en god grundkunskap om dessa.

Kursinnehåll:
 • Jord - vad är en bra jord och hur gör man den själv?

 • Gödsel & Jordförbättra naturligt - bästa medicinen för trötta jordar. Vilken sorts gödsel till vilken växt?

 • Kompost - utformning, placering och skötsel.

 • Gräsmatta - vi visar och berättar hur du får en grön, ogräsfri, lättskött matta som också gynnar biologisk mångfald

 • Träd - vårda de träd som finns och återplantera för kommande generationer. Hur vårdar man ett träd, genom beskärning?

 • Häckar - vi ger dig handfasta råd hur din häck förblir tät och frisk oavsett om den är friväxande eller formklippt.

 • Perenner - vilka är odlingsvärda sorter, hur sköter man dem under året med gödsling, klippning, bevattning, kan de flyttas och delas på? Tips på odlingsvärda sorter.

 • Bevattning - vi visar på olika bevattningslösningar och hur man på smartaste sätt får ut mesta möjliga av varje vattendroppe.

 • Täckodla - för att minska avdunstning och ogräs Hur, vart och med vad kan man täckodla?

 • Maskiner & verktyg - vilka verktyg är nödvändiga för att sköta om sin trädgård och vilka maskiner behövs?

 • Skadedjur & sjukdomar - vilka är de vanligast förekommande, hur upptäcker man dem och förebygger/behandlar man

Kursen genomförs hos Hard Working Woman i Hamby utanför Enköping den 28 april.

Datum:
 • Söndag den 28 april har vi kursen i Hamby utanför Enköping kl 09.30-16.30.

Pris: 1995:- Fika och lättare lunch ingår i kursavgiften.
Platser: Hamby, Enköping
Boka plats på kursen!

Grupper och företag

Är ni en grupp som vill boka så kan ni höra av er till mig direkt via formuläret längst ner på sidan. Vi kan då hitta tid, datum och innehåll som passar er bäst.

Allmänt om kursen

Kurserna är ca. 7 timmar lång och börjar med en genomgång där Linda och Eva går igenom kursens olika moment. Vid färre än 6 stycken deltagare kan kursen komma att ställas in.

Avbokning

Vid avbokning av kursplats följer vi Hallå Konsuments riktlinjer för fritids- och hobbykurser. Läs mer om villkoren här.

Speciella avbokningsregler gäller för företag och gruppbokningar. Vänligen meddela förhinder till Linda via sms på 070-412 02 80

Praktisk information inför besöket

Parkering vid gården.

Klädsel: Klä dig varmt, gärna lager på lager eller en skön kofta pch varma, oömma skor.

Julkurs på Åsby gård
trädgårdskurs 17 mars 2024

Teoretisk grundkurs i Hållbar trädgårdsskötsel

I den teoretiska grundkursen Hållbar trädgårdsskötsel lär du dig grunderna inom trädgårdsskötsel som gör gott för både växter och miljö.  

Som trädgårdsmästare delar Linda med mig av sina erfarenheter och ger dig ”nycklarna” till en trädgård där både växter, mikroliv och odlare samverkar för en frisk trädgård.

Under en heldag i mars anordnar jag den teoretiska kursen ”Hållbar trädgårdsskötsel” på vackra Riddersviks Herrgård i Stockholm. Under dagen fördjupar jag mig i kunskapen om skötsel av den gröna miljön, vikten av en god jordhälsa, gödsel, kompostering, nyplantering av perenner, buskar och träd samt korrekt beskärning, frösådd, hantering av ogräs, smart bevattning och förebyggande av skadedjursangrepp.  

Grundkursen Hållbar trädgårdsskötsel riktar sig till dig som är nybörjare eller hobbyodlare som vill fördjupa dina kunskaper vare sig du har en gammal trädgård eller ska anlägga en ny. Att förvalta en trädgård är ett ansvar gentemot miljön men också ekonomisk investering. De växter du planterar ska etablera sig och utvecklas på bästa vis. Korrekt skötsel är A och O för att trädgården ska bli en vacker, trivsam och levande plats att vistas i.

Planerar du nya trädgårdsprojekt som du vill genomföra med ett lyckat resultat? Kanske har du investerat i en ny trädgårdsdesign som du nu ska sätta i verket eller är det dags att beskära den där förvildade häcken, förnya den igenvuxna rabatten eller vårda gräsmattan? Välkommen till grundkursen Hållbar trädgårdsskötsel. 

Kursinnehåll:

Förmiddag 9.00-12.00
 • Jordhälsa – gödsel och kompostering

 • Beskärning – buskar och träd

 • Bevattning – bevattningssystem och täckodling

 Eftermiddag 13.00 – 16.30
 • Arbeta rätt – trädgårdsredskap och ergonmi

 • Levande trädgård – sjukdomar, ogräs och biologiskbekämpning

 • Trädgårdskalendern – skötselplan av trädgården

 • Frågestund – frågor och svar

Om kursen

 • Datum: Söndagen 17 mars 2024

 • Tid: 9.00-16.30

 • Plats: Riddersviks Herrgård, Hässelby

 • Kursavgift: 1995kr

 • Bokning: Boka kursen här

Om Linda schilén

Linda Schilén är utbildad trädgårdsmästare och arbetar som trädgårdsexpert på TV4 Nyhetsmorgon, föreläsare och författare. På en ekologisk gård lever hon som hon lär med grönsaks och blomsterodlingar i samklang med djur och natur. Linda är en uppskattad föreläsare som delar med sig av sin kunskap på ett entusiasmerande och konkret sätt i ord och bild.  

Trädgårdsdesign grundkurs

Lördagen 16 mars 2024 

Samma helg håller Trädgårdsarkitekt Ulrika Levin en grundkurs i Trädgårdsdesign på Riddersviks Herrgård i Hässelby. Under en hel dag går Ulrika igenom grundprinciperna inom trädgårdsdesign och ger dig nycklarna som hjälper dig att skapa din drömträdgård. Tips! Boka en trädgårdshelg med både Hållbar trädgårdsskötsel och Grundkurs i trädgårdsdesign. Läs mer om Grundkurs i trädgårdsdesing här.

Avbokning

Vid avbokning av kursplats följer vi Hallå Konsuments riktlinjer för fritids- och hobbykurser. Läs mer om villkoren här.

Speciella avbokningsregler gäller för företag och gruppbokningar. Vänligen meddela förhinder till Linda via sms på 070-412 02 80Julkurs på Åsby gård
kontakt

Kontakta mig om trädgårdskursen.

Vill ni boka tid för en grupp på en annan tid än ovanstående så går det bra att kontakta mig genom formuläret nedan. Jag återkommer snarast till er så vi kan hitta en lösning.
Namn E-post Meddelande Skicka in