Linda Schilén -
Trädgårdsmästare och konstnär

Sommarblommor som sätter färg på sommaren.

Sommarblommor skapar inte bara fägring i våra trädgårdar. Dom fyller även en viktig funktion för att locka och mata alla pollinatörer som behövs för trädgårdens överlevnad.
sommarblomsfröer

Sköna sommarblommor

Sköna sommarblommor varsamt utvalda av trädgårdsmästare Linda Schilén för Blomsterlandet

Drömmen är att ha en egen blomsteräng, från tidig vår till sen höst. Att kunna gå där och välja dagens bukett. Detta är min egen dröm – och tack vare ett fint samarbete med Nelson garden och Blomsterlandet finns nu möjligheten även för dig att skapa denna äng, och bli din egen blomsterbonde!

Om kollektionen

Sommarblomskollektionen består av 46 sorter, varav 15 är unika för kollektionen, och resterande är hämtade ur Nelson Gardens ordinarie sortiment. Kollektionen med fröer utvalda av Linda Schilén finns tillgängliga exklusivt hos Blomsterlandet. Klicka här för att se fröerna hos Blomsterlandet.

blomsterbonde

Bli en blomsterbonde

Med stor omsorg har jag valt ut 46 olika sorters blomsterfröer för att du ska få uppleva glädjen av att odla sommarblommor likt en Blomsterbonde! Du hittar fröerna här hos Blomsterlandet.

- Det är en fröjd att kunna njuta av rabatter i färgprakt men också en stor lycka när din kreativa sida kan få blomstra genom att du skapar buketter direkt från din trädgård.

Sorterna är utvalda för att vara lättodlade och passa hobbyodlare i det nordiska klimatet, i rabatter eller större krukor. Här hittar vi vackra namnsorter av folkkära favoriter som blomsterkrasse och rosenskära, men också lite mer ovanliga blommor som färgsporre och harört – två favoriter hos många florister och snittblomsodlare.

Att sorterna är uppskattade pollinatörsväxter är en nog så viktig vinning och de utvalda sommarblommorna gör din odling till en oas för bland annat bin och fjärilar. Följer du såanvisningarna kommer sommarblommorna att skänka färg och livfullhet till både dig, din odling och ditt hem.

tips

Tips från Linda

Välj blomsorter som går ton i ton och bryt av med någon färgstark blomma som kontrasterar för att skapa spänning. Vill man gå steget längre med skapandet går det även att blanda blommor med olika formspråk.

- Blanda knappformade och spiralformade blommor med prydnadsgräs och vackra bladverk. Då händer det verkligen något!